Cum să alegi între parfumul de zi și cel de seară

Parfumul este un element crucial al rutinei noastre de îngrijire personală și poate influența modul în care ne simțim și cum suntem percepuți de cei din jur. Însă, atunci când vine vorba de alegerea unui parfum potrivit, este important să ținem cont de momentul și contextul în care îl vom purta. Astfel, distincția între parfumul de zi și cel de seară devine esențială. Iată cum poți alege între ele și o listă cu 7 parfumuri de top pentru fiecare categorie, atât pentru femei, cât și pentru bărbați:

Cum să Alegi Parfumul de Zi sau de Seară

 1. Intensitatea Aromei: Parfumurile de zi sunt, în general, mai subtile și mai ușoare decât cele de seară. Pentru o zi la birou sau pentru activități de zi cu zi, optează pentru arome proaspete și revigorante, în timp ce pentru o seară specială sau o ieșire în oraș, poți alege arome mai intense și mai bogate.
 2. Notele Aromatice: Parfumurile de zi sunt adesea dominante de note citrice, florale și verzi, în timp ce cele de seară tind să includă note mai calde, precum vanilie, mosc și condimente. Alege arome care se potrivesc cu starea ta de spirit și cu atmosfera evenimentului sau momentului în care vei purta parfumul.
 3. Longevitatea și Fixarea: Parfumurile de seară au adesea o fixare mai bună și o longevitate mai mare pe piele decât cele de zi. Acest lucru se datorează compozițiilor lor mai concentrate. În schimb, parfumurile de zi sunt concepute să fie mai puțin persistente și să se estompeze treptat pe parcursul zilei.
 4. Consideră Temperatura și Climatul: Parfumurile se pot comporta diferit în funcție de temperatura și umiditatea ambientală. În general, parfumurile mai ușoare și proaspete sunt mai potrivite pentru zilele călduroase de vară, în timp ce cele mai bogate și mai intense sunt perfecte pentru serile reci de iarnă.

7 Parfumuri de Top de Zi pentru Femei

 1. Chanel Chance Eau Tendre
 2. Dolce & Gabbana Light Blue
 3. Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt
 4. Marc Jacobs Daisy
 5. Gucci Bloom
 6. Dior Miss Dior Blooming Bouquet
 7. Lancôme La Vie Est Belle

7 Parfumuri de Top de Seară pentru Femei

 1. Yves Saint Laurent Black Opium
 2. Tom Ford Black Orchid
 3. Viktor&Rolf Flowerbomb
 4. Giorgio Armani Si
 5. Chanel Coco Mademoiselle
 6. Givenchy Dahlia Divin
 7. Guerlain Mon Guerlain

7 Parfumuri de Top de Zi pentru Bărbați

 1. Acqua di Gio by Giorgio Armani
 2. Bleu de Chanel
 3. Dior Sauvage
 4. Versace Pour Homme
 5. Issey Miyake L’Eau d’Issey Pour Homme
 6. Davidoff Cool Water
 7. Calvin Klein CK One

7 Parfumuri de Top de Seară pentru Bărbați

 1. Tom Ford Noir Extreme
 2. Paco Rabanne 1 Million
 3. Yves Saint Laurent La Nuit de l’Homme
 4. Viktor&Rolf Spicebomb
 5. Gucci Guilty Absolute
 6. Dolce & Gabbana The One for Men
 7. Armaf Club de Nuit Intense Man

Concluzie

Alegerea între parfumul de zi și cel de seară depinde în mare măsură de contextul și preferințele individuale ale fiecăruia. Cu toate acestea, având în vedere intensitatea, notele și longevitatea parfumului, poți alege cu încredere aromele care se potrivesc cel mai bine momentului și stării tale de spirit. Indiferent de opțiunea aleasă, un parfum bine ales poate să îți completeze personalitatea și să îți aducă un plus de încredere în fiecare zi sau în fiecare seară.

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *