Exerciții cu gantere pentru tonifiere

Exercițiile cu gantere sunt o modalitate eficientă de a tonifia și construi mușchi în confortul propriei case sau la sala de sport. Cu ajutorul acestor greutăți portabile, poți lucra întregul corp sau te poți concentra pe anumite grupuri musculare pentru a obține rezultate vizibile. Iată câteva exerciții cu gantere pentru tonifiere pe care le poți încerca:

Flotări cu Gantere (Push-up cu Gantere):

Poziționare inițială: Stai în poziție de flotare cu gantere în fiecare mână, în loc de mâinile așezate pe podea.
Cum să faci exercițiul: Coborâți corpul într-un push-up obișnuit, asigurându-vă că pieptul aproape atinge podeaua. Apoi împingeți corpul înapoi în poziția de start.

Ridicări Laterale cu Gantere:

Poziționare inițială: Stai în picioare cu gantere în mâini, brațele întinse pe lângă corp.
Cum să faci exercițiul: Ridică ambele gantere în lateral până când sunt la nivelul umerilor, apoi coboară-le încet în poziția de start.

Genuflexiuni cu Gantere (Squat cu Gantere):

Poziționare inițială: Stai în picioare, cu gantere ținute în mâini la nivelul umerilor.
Cum să faci exercițiul: Începe să te apleci în genunchi ca și cum te-ai așeza pe un scaun imaginar. Menține spatele drept și genunchii aliniați cu degetele de la picioare, apoi revino la poziția de start.

Ridicarea Ganterelor deasupra Capului:

Poziționare inițială: Stai în picioare cu gantere în mâini, cu brațele întinse deasupra capului.
Cum să faci exercițiul: Ridică ganterele direct deasupra capului până când brațele sunt întinse complet, apoi coboară-le încet înapoi în poziția de start.

Plank cu Gantere:

Poziționare inițială: Stai în poziție de planșă, susținându-te pe antebrațe și vârfurile degetelor de la picioare, cu gantere lângă mâini.
Cum să faci exercițiul: Cu atenție, ridicați una dintre gantere de sub corp și încercați să o duceți spre umărul opus. Apoi coborâți-o înapoi și repetați cu cealaltă mână.

Flexii Biceps cu Gantere:

Poziționare inițială: Stai în picioare cu câte o ganteră în fiecare mână, brațele întinse pe lângă corp.
Cum să faci exercițiul: Îndoiește cotul pentru a aduce gantera spre umăr, apoi coboară-o încet în poziția de start. Repetă pentru cealaltă mână.

Extensii Triceps cu Gantere:

Poziționare inițială: Stai în picioare cu gantera în mâna dreaptă, brațul drept ridicat deasupra capului.
Cum să faci exercițiul: Îndoiește cotul și coboară gantera în spatele capului, apoi întinde-l înapoi. Repetă pentru cealaltă mână.

Începe cu greutăți mai mici și crește progresiv pentru a evita suprasolicitarea mușchilor. Realizează aceste exerciții într-un antrenament structurat și echilibrat pentru a obține cele mai bune rezultate. Nu uita să acorzi atenție formei corecte și să incluzi întotdeauna încălzirea și răcirea în rutina ta de exerciții.

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *